IspisE-mail
VIJESTI U 7

Centralna informativna emisija Hayat TV, sadrži pregled najznačajnijih dnevnih događaja u zemlji i svijetu, te informacije o vremenu i sportu.

 

 

Koncepcija emisije se zasniva na kratkim i jasnim informacijama, a cilj je da se na objektivan način predstave akteri i događaji koji, direktno ili indirektno, utječu na sudbinu Bosne i Hercegovine. Osim dnevnih političkih događaja, u "Vijestima u 7" obrađujemo najaktuelnije teme iz svih sfera javnog života, prezentirajući stavove institucija, organizacija i pojedinaca koji su najtješnje vezani i zainteresirani za njenu.

 

 

 


U večerašnjim ''Vijestima u 7'' gledajte:

Posljednjih deset sati Radovana Karadžića u javnosti. Bivši predsjednik RS-a batinama zaprijetio tužiocu Haškog tribunala tokom iznošenja završnih riječi.
GOVORIO O HITLERU I NJEGOŠU

Komfor u ćelijama Haškog tribunala. Zatvorenicima na raspolaganju kuhinja, prodavnica, bibilioteka, telefonske kartice i džeparac od 60 eura.
BOŽE, PRAVDE

Je li presuđeno Stranci za BiH? Zašto je kompletno članstvo sarajevskih općinskih vijeća jutros pristupilo Stranci demokratske akcije?
USKORO RASPAD I U DRUGIM KANTONIMA?

Ko će na kraju presuditi tuzlanskoj ''Diti''?
ODGOĐENO ROČIŠTE

Poplave i druge prirodne nesreće bit će sve učestalije, a BiH i dalje nespremna, upozoravaju stručnjaci.
POTREBNO 620 MILIONA KMUrednik: Emir Skenderagić
Voditeljica: Adijata Žiga-Borovac

Novinari, također, kritički obrađuju pojedine teme, pa i one "najškakljivije", nastojeći izazvati reakciju svih zainteresiranih, a radi pronalaženja odgovora na sva pitanja i probleme, posebno insistirajući da nadležne institucije budu i odgovorne za ono što rade. Poseban kvalitet emisijama dala je i praksa da naši novinari redovno putuju širom Bosne i Hercegovine i prezentiraju aktuelnosti i neobične događaje iz bh. čaršija i krajeva naše zemlje koji se već odavno smatraju zaboravljenim. Dnevne aktuelnosti iz BiH obrađujemo i u saradnji sa partnerskim stanicama, a zahvaljujući saradnji sa televizijskim stanicama iz Beograda, Zagreba, Skoplja, Ljubljane… "Vijesti u 7" sadrže i informacije iz regiona.

e-mail: informativna@ntvhayat.com

 Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.

busy