IspisE-mail
VIJESTI U 7

Centralna informativna emisija Hayat TV, sadrži pregled najznačajnijih dnevnih događaja u zemlji i svijetu, te informacije o vremenu i sportu.

 

Koncepcija emisije se zasniva na kratkim i jasnim informacijama, a cilj je da se na objektivan način predstave akteri i događaji koji, direktno ili indirektno, utječu na sudbinu Bosne i Hercegovine. Osim dnevnih političkih događaja, u "Vijestima u 7" obrađujemo najaktuelnije teme iz svih sfera javnog života, prezentirajući stavove institucija, organizacija i pojedinaca koji su najtješnje vezani i zainteresirani za njenu.

Večeras u "Vijestima u 7" pogledajte:

Hapšenja u Sarajevu, Banjoj Luci, Posušju, Mostaru i Grudama! Višemilionska šteta po budžet BiH!

Zašto glamurozna hapšenja i za najteža djela završavaju oslobađajućim presudama?

300 radnika iz više firmi u Tuzlanskom kantonu traže ostavku Vlade TK!

Šta čeka radnike "Feroelektra"?

Kiša, vjetar, a u nekim dijelovima BiH i snijeg donijeli nove nevolje! Banja Luka, Bijeljina i Prijedor u pripravnosti!

Ove i druge sadržajte gledajte tačno u sedam!

urednica: Marija Đurić
voditelj: Emir Jamak

Novinari, također, kritički obrađuju pojedine teme, pa i one "najškakljivije", nastojeći izazvati reakciju svih zainteresiranih, a radi pronalaženja odgovora na sva pitanja i probleme, posebno insistirajući da nadležne institucije budu i odgovorne za ono što rade. Poseban kvalitet emisijama dala je i praksa da naši novinari redovno putuju širom Bosne i Hercegovine i prezentiraju aktuelnosti i neobične događaje iz bh. čaršija i krajeva naše zemlje koji se već odavno smatraju zaboravljenim. Dnevne aktuelnosti iz BiH obrađujemo i u saradnji sa partnerskim stanicama, a zahvaljujući saradnji sa televizijskim stanicama iz Beograda, Zagreba, Skoplja, Ljubljane… "Vijesti u 7" sadrže i informacije iz regiona.


Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.

busy