IspisE-mail
VIJESTI U 7
Centralna informativna emisija Hayat TV, sadrži pregled najznačajnijih dnevnih događaja u zemlji i svijetu, te informacije o vremenu i sportu. Koncepcija emisije se zasniva na kratkim i jasnim informacijama, a cilj je da se na objektivan način predstave akteri i događaji koji, direktno ili indirektno, utječu na sudbinu Bosne i Hercegovine. Osim dnevnih političkih događaja, u "Vijestima u 7" obrađujemo najaktuelnije teme iz svih sfera javnog života, prezentirajući stavove institucija, organizacija i pojedinaca koji su najtješnje vezani i zainteresirani za njenu.

U Vijestima u 7 gledajte:

Hoće li Međunarodna konfrerencija u Parizu zaustaviti krvoproliće u Gazi?

Turski premijer uporedio izraelce s Hitlerom. U izraelskim genima postoji mržnja prema muslimanima, tvrdi Erdogan.

Je li američki CNN oružje Izraela? Zašto vodeća svjetska televizija predstavlja žrtve kao teroriste, a agresora kao žrtvu?

Šta je reis Kavazović poručio u bajramskoj čestitki?

Kako je devedesetdevetogodišnji Hasan Čorić ispostio cijeli Ramazan i prenio nam svoju životnu mudrost

urednik: Emir Skenderagić
voditeljica: Adisa Kušundžija

Novinari, također, kritički obrađuju pojedine teme, pa i one "najškakljivije", nastojeći izazvati reakciju svih zainteresiranih, a radi pronalaženja odgovora na sva pitanja i probleme, posebno insistirajući da nadležne institucije budu i odgovorne za ono što rade. Poseban kvalitet emisijama dala je i praksa da naši novinari redovno putuju širom Bosne i Hercegovine i prezentiraju aktuelnosti i neobične događaje iz bh. čaršija i krajeva naše zemlje koji se već odavno smatraju zaboravljenim. Dnevne aktuelnosti iz BiH obrađujemo i u saradnji sa partnerskim stanicama, a zahvaljujući saradnji sa televizijskim stanicama iz Beograda, Zagreba, Skoplja, Ljubljane… "Vijesti u 7" sadrže i informacije iz regiona.

e-mail: informativna@ntvhayat.com

Hoće li turski helikopter biti dovoljan za gašenje požara?
KIŠA BI PALA

Čija je ustvari spaljena zemlja?
PODIJELI I UNIŠTI?

Mogu li pacijenti dobiti bolju uslugu?
ZAŠTO NOVAC NE PRATI PACIJENTA?

Zašto su naši naučnici poznatiji u svijetu nego u svojoj zemlji?
TIHA VODA BRIJEGE RONI

Kako strategiju provesti na terenu?
POČINJE LI SVE POKLOPCEM?

Da li je bolje plaćati sve po spisku?
UŠTEDA I BOLJA NAPLATA

 

Urednik i voditelj

Kenan ĆerimagićKomentari (0)add comment

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.

busy