Autor web admin3    Ponedjeljak, 22 Juli 2013 15:36    IspisE-mail
MADHUBALA

Najbolja indijska serija ove godine i dobitnica mnogih priznanja "Madhubala" priča je o djevojci rođenoj na setovima Bollywoodskih filmova, koja izrasta u ženu koja hipnotizira ljepotom. Sasvim obična djevojka bez ambicija, lišena glamura, Madhu je sretna kao kozmetičarka. Iako nije imala ambicije da se bavi poslovima glamurozne filmske industrije, sudbina je pripremila nešto drugo za nju. Sve se mijenja kada upozna RK, vodećeg superstara. RK će se nasilno oženiti Madhubalom iako je mrzi. Djevojka jednostavnih snova bit će prisiljena da glumi. Svi će biti iznenađeni njenim  talentom... i nova zvijezda bit će rođena. Madhubala, iako suočena s velikim brojnim teškoćama u braku, upornošću uspijeva da ih prevaziđe. Vremenom RK se zaljubljuje u Madhubalu...

Serija je u Indiji privukla mnogo pažnje svojim nazivom. Kad je prikazan promotivni videomaterijal za ovu seriju, počela su brojna nagađanja da se serija zasniva na priči o staroj indijskoj glumici Madhubali. Inače, Madhubala je umjetničko ime bolivudske glumice Mumtaz Jahan Dehlavi, koja je glumila u najcjenjenijim bolivudskim klasicima. Limited edition poštanska markica s Madhubalinim likom, tri biografije i brojni članci o njoj osigurali su joj kultni položaj u indijskoj filmskoj historiji sličan položaju Marilyn Monroe u Hollywoodu. S obzirom na to da je umrla prije nego što je uspjela iskoristiti svoj puni potencijal, Madhubala ostaje jedna od najtrajnijih i slavih legendi indijskog filma i na drugom je mjestu na popisu deset najboljih bolivodskih glumica svih vremena.  

"Madhubala" je priča o težnjama srednje klase, željama i vrijednostima koje su suprotne pozadini Bollywooda. RK je za mnoge velika filmska zvijezda i idol mnogima, ali za Madhubalu mučitelj. Za njega je ona nerješiva zagonetka. Ljubavnu priču koju piše i režira sudbina, ne propustite pratiti ekskluzivno u programu Hayat TV-a svakog dana u 17:00 sati.

Glavne uloge u seriji "Madhubala" tumače Vivian Dsena (kao RK) i Drashti Dhami (kao Madhu).

________________________________________________________________________________________________________________________

MADHUBALA, igrana serija, 255. epizoda, srijeda 09.04., 20:00
Abhay se osjeća krivim zbog očeve smrti. Madhu mu pravi voćnu salatu i njemu se dopadne. Abhay čita dijaloge i kaže: „Volim te“ u trenutku kada Madhu uđe u prostoriju tako da ona ne zna je li govorio njoj. Kasnije Abhay pozove Madhu u restoran sa njim. Madhu stiže na mjesto dogovora da bi shvatila da ju je pozvao samo da se riješi Shalini. Shalini izvrijeđa Madhu. Ananya stavi očevu sliku na zid na dan godišnjice njegove smrti.

MADHUBALA, igrana serija, 256. epizoda, četvrtak 10.04., 20:00
Abhay i Ananya se posvađaju. Leela uzme Madhuin lanac i naušnice. Ananya traži od Abhaya da napusti industriju. Madhu mora pitati Abhaya za avans zbog Leeline naredbe da učini to. Abhay odluči učiniti ono što Ananya želi.

MADHUBALA, igrana serija, 258. epizoda, subota 12.04., 20:00
Svi u Abhayevoj porodici šokirani su njegovom odlukom da napusti industriju. Leela i dalje maltretira Madhu. Bebe daje Abhayu blagoslov da se oženi, a Pam odluči naći djevojku koja će mu slomiti srce. Madhu proda telefon, a Leela joj uzme taj novac. Abhay ponudi Madhu da njeguje Bebe. Dolly i Phabu dođu iz Punjaba da budu sa Bebe. Nikhil sakrije Bebeine lijekove za pritisak. Abhay dovodi Madhu ne znajući da lijekova nema.

MADHUBALA, igrana serija, 259. epizoda, nedjelja 13.04., 20:00
Madhu pomogne Bebe i spasi joj život. Nikhil optuži Dolly za svu zbrku. Abhay obavijesti ukućane da je osoba odgovorna za Bebe od sada Madhu. Pam i Nikhil prisjećaju se kako su ubili RK i njegovu porodicu i kako je za taj zločin nevino optužen Abhayev otac. Leela želi da zna gdje Madhu radi.

MADHUBALA, igrana serija, 260. epizoda, ponedjeljak 14.04., 20:00
Bebi se Madhu mnogo dopada i one odluče pronaći finu djevojku za Abhaya. Leela istražuje šta Madhu radi. Odluči da izbaci Madhu iz kuće. Ona ne zna gdje da ide, sama i bez novca u nepoznatom gradu.

MADHUBALA, igrana serija, 261. epizoda, utorak 15.04., 20:00

MADHUBALA, igrana serija, 262. epizoda, srijeda 16.04., 20:00Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.

busy
Ažurirano ( Srijeda, 09 April 2014 15:30 )