TURBULENTAN I TEŽAK ŽIVOT DUNJE ILIĆ: SPAVALA JE NA ULICI, IMALA PROBLEMA S ALKOHOLOM

Dunja Ilić, srbijanska pjevačica, imala je veoma težak život. Ona je u velikom intervjuu za srbijanski portal Espreso, otvorila dušu i do u detalje ispričala svoju životnu priču.

Rođena je u imućnoj porodici i imala je sve što je poželjela, ali je često bila usamljena jer su je roditelji kao dijete često zanemarivali.

– Već sa 12-13 godina sam počela polako da pijem, da bi se to vremenom pretvorilo nekad i u cijelu bocu žestokog pića dnevno – priznala je Ilićeva u emisiji “Inspiracija danju – inspiracija noću”.

Prisjetila se djetinjstva koje je provela u luksuzu s jedne strane i zanemarivanja roditelja s druge strane.

Problem s alkoholom počeo je u periodu kada su se njeni roditelji razvodili

– Problem sa pićem je eskalirao kada sam imala 15 godina. Tada su se moji roditelji razvodili. Otac je bio u jednoj potpuno nezdravoj vezi, a majka se veoma teško nosila sa rastankom. Na kraju sam ja u tim godinama imala na raspolaganju cijelu kuću u kojoj sam živjela sa dečkom koji je u to doba imao 20 godina. Imala sam vozače i poslugu. Nikada nisam išla u prodavnicu, tako da nisam znala ni cijenu najobičnijih namirnica – ispričala je Dunja, dodajući da je živjela u nekom svom izolovanom svijetu u kom se posvetila pisanju knjiga.

Izgubila je pravo na redovno školovanje

– Škole i odjeljenja sam mijenjala često dok nisam došla do toga da sam izgubila pravo na redovno školovanje u srednjoj. Školu sam završila vanredno – nastavila je priču Dunja.

Kada je imala 22 godine njen otac je bankrotirao, nakon čega nisu mogli da žive čak ni prosječno.

– Ipak, nakon nekog vremena sam počela da osjećam da je novca sve manje. Otac, koji je dotad ulagao veoma velike svote novca u moju muzičku karijeru, mi je poručio da bi trebalo da komercijalizujem svoj zvuk i počnem da nastupam kako bi moj hobi postao nešto od čega zarađujem za život – otkrila je pjevačica.

Kada se suočila sa realnim svijetom počeli su i njeni problemi.

– Sjećam se kad sam spavala na ulici, bez hrane i novca, slomljena i mnogo uplašena. Sjećam se bolnice, čudnih snova i stanja kada sam bila polumrtva. Sjećam se roditelja koji plaču. Sve je to bilo prije samo godinu dana. Sada stojim pored mora, u lijepoj odjeći, prijatelji su mi na telefonu, imam posao i život mi je pod kontrolom – kaže pjevačica.

Pričala je i o prelasku na islam

– To je izazvalo skandal u Srbiji jer sam “promijenila vjeru”. Istina je da ja nikada nisam bila poklonik bilo koje vjeroispovjesti, a da sam se tada priklonila islamu kao nečemu što mi je u to doba bilo blisko. Danas mogu da kažem da mi nijedna monoteistička religija ne odgovara. Čitam brojne tekstove vezane za različite vjeroispovjesti i u svemu pronalazim nešto što mi se dopada i nešto što ne mogu da prihvatim – rekla je mišljenje i o ovoj temi nekadašnja “šefica podzemlja”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ROČIŠTE PRED SUBOM BIH: MUSLIMANI SU ZASTRAŠIVANI KAKO BI SE OBEZBJEDIO...

0
Na suđenju za zločine počinjene u Bijeljini u septembru 1992. godine, svjedok Tužilaštva Bosne i Hercegovine kazao je da je odbio izvršiti naredbu nadređenog u policiji da obezbjeđuje kuće iz kojih su odvedena, a zatim i ubijena 22 bošnjačka civila.