POGLEDAJTE PRVE SNIMKE NAKON ZEMLJOTRESA

Danas oko 15 sati na području Bosne i Hercegovine zabilježen je jak zemljotres.

Kako piše Europski-mediteranski seizmološki centar zemljotres je bio snage 5,1.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite kazao je da prema prvim informacijama sa terena većih šteta nije bilo.

Nije zabilježena neka velika materijalna šteta, a i rano je još uvijek govoriti. Kako su nam kazale kolege sa ovog područja naše zemlje najkritičnije je bilo u selu Imljani na Vlašiću, tresle su se kuće, ljudi su istrčali vani – kazao je Solak.

Na stranici seizmološkog centara komentare su ostavili i brojni građani BiH, iz Tešnja, Zenice, Prozora, Doboja, Gračanice, Srebrenika, Tuzle i Živinica.

– Sve se treslo, namještaj u kući, TV nije ostao na mjestu. Ja i porodica prepali smo se toliko da smo krenuli bježati iz kuće, pola sata nakom zemljotresa još se tresem. Ovo je zaista nevjerovatno, da mi je neko pričao ne bih vjerovala da toliki istrah može izazvati podrhtavanje tla. Nadam se da se neće ponoviti, jer se plašim za sebe i porodicu – javila nam je čitateljica iz Bugojna

Epicentar je bio na dubini od pet kilometara, 85 kilometara sjeverozapadno od Sarajeva.

Mnogi građani su šoku nakon zemljotesa.

Stanovnici Viteza na društvenim mrežama su između ostalog pisali:

Žestoko, dobro se treslo, a i dosta je bilo glasno”
Bilo je iznenada i vrlo jako. U životu nisam osjetio tako snažan potres”
Poprilično jak potres. Trajalo je duže. Nimalo ugodan osjećaj-
Dobro je drmalo. Luster namještaj se drmali.. stvari po stolu se tresle. trajalo dobrih 15 sekundi- panično su pisali građani.

Kako su nam javili čitaoci, najdramatičnije je bilo u Travniku, gdje su s krovova padali dimnjaci, a u mnogim kućama pukli su i zidovi.

Građani, kako nam javljaju, vidno su uznemireni i u strahu od novog podrhtavanja, a većina je napustila svoje domove i nalaze se na ulicama.

Portal Travnicki.info piše da je u okolini Turbeta pričinjena materijalna šteta i da su oštećeni zidovi, dimnjaci i krovovi objekata, a kako se vidi na snimku koji su objavili padale su i kućanski aparati.

Pogledajte snimak.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SPASILAC KOJI JE DANKU (2) TRAŽIO 20 SATI: NA OVIM MJESTIMA...

0
Spasilac Dejan Ševković iz Gorske službe spasavanja (GSS) bio je gost RTS, i tom prilikom je pričao o potrazi za malom Dankom Ilić iz Bora (Srbija), u kojoj je učestvovao više od 20 sati.