Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine obavijestila je javnost o nesigurnim proizvodima koji se nalaze na našem tržištu.

Među njima je lutka Sweet Fashion. Proizvod predstavlja hemijski rizik jer sadrži di (2 etilheksil) ftalat (DEHP) u količini od 13,17 posto što nije u skladu s Odlukom o ograničenju stavljanja na tržište igračaka i proizvoda za djecu koji sadrže ftalate.

Agencija za nadzor tržišta: Ako ste kupili ove proizvode odmah prestanite koristiti


Zemlja porijekla je Kina, a uvoznik u BiH PIKI-IN TRADE d.o.o. Cazin.

Preporučuje se potrošačima, koji su kupili ovaj proizvod da ga prestanu upotrebljavati i vrate uvozniku.

Nesiguran je i dječiji skuter s tri točka koja svijetle.

Agencija za nadzor tržišta: Ako ste kupili ove proizvode odmah prestanite koristitiProizvod ne ispunjava zahtjeve standarda BAS EN 71-1+A1:2019 Mehanička i fizička svojstva.
Zemlja porijekla je Kina, a uvoznik je Pepco B-H d.o.o. Sarajevo.


Potrošačima koji su kupili ovaj proizvod savjetuje se da ga vrate u najbližu Pepco prodavnicu. Trošak kupovine proizvoda će biti vraćen. Račun nije potreban.


Beba igračka M Sweet Baby predstavlja hemijski rizik jer sadrži di (2 etilheksil) ftalat (DEHP) u količini od 10,89 posto što nije u skladu s Odlukom o ograničenju stavljanja na tržište igračaka i proizvoda za djecu koji sadrže ftalate.

Agencija za nadzor tržišta: Ako ste kupili ove proizvode odmah prestanite koristitiZemlja porijekla je Kina, a uvoznik i distributer je DM-HEBO d.o.o. Brčko distrik BiH.

Mjerodavna inspekcija je naložila mjere obavještavanja potrošača, povrata od potrošača, povlačenja proizvoda s tržišta i njegovo uništavanje.

Preporučuje se potrošačima, koji su kupili ovaj proizvod da ga prestanu upotrebljavati i vrate uvozniku.