Za ovaj brz i ukusan obrok treba vam samo pet sastojaka: malo dimljenog lososa, tjestenina, limun, sir maskarpone i mladi špinat.

Naravno, i so i biber se mogu dodati u jelo. Rezultat je sjajan u što se i sami možete uvjeriti za samo 20 minuta.

 Ako ste ljubitelj tjestenine i ribe, ovaj recept je prava stvar za vas

Sastojci za brzu pastu s lososom, špinatom i limunom:

• 1 limun
• 350 g tjestenine (npr. papardele ili špagete)
• 250 g maskarponea
• 150 g mladog špinata
• 150 g dimljenog lososa, isjeckanog na komade veličine zalogaja
• 1,25 l vode
• so i biber, po želji
• Priprema brze paste s lososom, špinatom i limunom
Priprema:

Ljuštilicom za krumpir oljuštite koru 1 limuna, a zatim je uzdužno isjeckajte na tanke trake. Iscjedite sok od limuna.

U veliki lonac sipajte sok od limuna i 1,25 litara vode. Pokrijte i kuvajte na srednje jakoj vatri. Dodajte 350 grama tjestenine i kuvajte dva minuta manje nego što piše u uputstvu.

Smanjite vatru na srednju i dodajte 250 grama maskarponea i 150 grama mladog špinata. Kuhajte, miješajući, 2 minuta ili dok tjestenina ne postane al dente i dok se maskarpone ne istopi. Maknite s vatre. Ostavite sa strane 2 minuta ili dok se sos malo ne zgusne.

Dodajte limunovu koru i 150 grama dimljenog lososa i promiješajte. Začinite po ukusu i poslužite.