Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Gradina, Bosanski Brod i Deleuša pojačana je frekvencija saobraćaja na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

I na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Ako ste planirali na put, naoružajte se strpljenjem: Gužve na graničnim prijelazima
Ako ste planirali na put, naoružajte se strpljenjem: Gužve na graničnim prijelazimaVoziti oprezno u određeno vrijeme

Pojačana je frekvencija saobraćaja, posebno na dionicama koje sa juga zemlje vode ka unutrašnjosti. Također intezitet saobraćaja je pojačan i na putevima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni.

U večernjim satima očekujemo intezivniji saobraćaj na prilazima većim gradskim centrima.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno opezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Savjetujemo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Ako ste planirali na put, naoružajte se strpljenjem: Gužve na graničnim prijelazima


Radovi na putu

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci. Dodatno, zbog održavanja manifestacije „Sveti Ivo“, večeras do 22 sata i sutra 24.06. (od 06 do 16 sati) zabranjuje se saobraćaj teretnih vozila i na dijelu puta od Crne Rijeke prema Banja Luci. Također, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Ako ste planirali na put, naoružajte se strpljenjem: Gužve na graničnim prijelazimaVangabaritni teret

Za večeras u 23 sata najavljen je polazak vangabaritnog tereta iz Zenice prema Tarčinu.

Planirani dolazak na odredište je sutra ujuto u 5 sati. Molimo vozače da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.