Bosankohercegoački pjevač Alem Kadić, nakon što je prošle godine u izdanju Hayat Produkcije predstavio pjesmu „Živ, a mrtav“ koja je naišla na sjajne reakcije, ove godine odlučio je počastiti svoju publiku novom pjesmom i spotom „Jablanice moja“, kao svojevrsni omaž i poklon njegovom gradu.

Samir Zavlan, koje potpisuje muziku i aranžman, kazao je da ovaj mali grad zaslužuje veliki hit i da će to, vjeruje, biti upravo ova pjesma.

Alem je kazao, da je posebno oduševljen činjenicom da je tekstopisac pjesme tako autentično predstavio ovaj grad.

- Nevjerovatno je kako je Esmir Salihović tekstom pjesme opisao svaki kutak Jablanice, a uopće nije iz Jablanice. To će moći zaključiti svi oni koji ovaj grad poznaju i vole, kao ja - kazao je Kadić.

Uz veliku odgovornost jer pjesmu poklanja svom gradu, Alem je najavio još autorskih projekata u godini pred nama, na radost svih onih koji njegov rad i karijeru prate još od dana sudjelovanja u bronjim show pogramima u Bosni i Hercegovini i regionu.

Fantastičan spot u zelenoj i modroj oazi Jablaničkog jezera radio je režiser Anis Mujanović, pod izdavačkom palicom Hayat Produkcije.