Radi se o njegovoj novoj knjizi "Pjesme koje su me oblikovale", koje će sutra biti predstavljene kao dio programa ovogodišnjih „Vogošćanskih dana“.

Tim povodom je bio gost našeg današnjeg izdanja emsije „Dobar dan BiH“ a tokom razgovora sa našom Amirom Jablan rekao je da on svoje pjesme sanja a sve ostalo što piše je ozbiljan posvećen i disciplinovan proces koji traži puno predhodnog čitanja i rada :

„Ova knjige je posebna po tome što neće biti objavljena , dakle radimo promociju knjige koj neće biti objavljena“, na početku je istakao prvu neobičnost ovog dijela Amir Misirlić:

„Tu sam knjigu pisao o sebi i sebi. Radi se o pjesmama koje su me oblikovale i u tom procesu sam pisao i o svom stasavanju i šta mi one tačno značile, kako su me tačno oblikovale. Ipak, neki ljudi bliski meni su mi potom skrenuli pažnju da tu ima previše intimnosti te da je zbog toga ipak ne bi trebalo objavljivati pa ćemo sutra upriličiti jednu cenzuriranu i ublaženu promociju tog dijela“, najavljuje i objašnjava Misirlić i ističe da to neće biti jedina neobičnost.

Amir Misirlić za DD BiH:“Ja svoje pjesme sanjam, sve ostalo je težak i disciplinovan rad"

„Naime, pokušat ću sutra napraviti nešto što se još niko nije usudio da uradi. Sutra ćemo vidjeti kako će to završitit a puno će zavistiti i od publike. Radimo jedan križanac izmedju promocije, koncerta, recitala, stend apa. Bit će svega od toga pomalo. Neke svoje pjesme ću govoriti, neke ćemo otpjevati, o nekim ću tek ponešto reći što je za mene bitno i nadm se da će te sve pjesme na pravim mjestima i nasmijati i rasplakati publiku“, kaže Misirlić i dodaje da je knjiga jedna vrsta senimentalnog putovanja kroz našu zajedničku bolju muzičku prošlost.

Svakako pogledjate cijeli razgovor kako bi saznali kako Amir Misirlić uspjeva da zapiše pjesme koje sanja, šta smatra važnim za kreativno i disciplinovano pisanje a što misli o savrmeenoj muzici i kako je upoređuje sa muzikom njegove mladosti. Sjajn razgovor naše Amire Jablan u kojem ćete uživati.