Četiri osobe ostale su zatrpane u odronu kamenja nakon jake oluje u švicarskoj regiji Grison na jugoistoku zemlje.

Jedna žena spašena u subotu ujutro u blizini sela Lostallo sjeverno od jezera Como, objavila je u subotu regionalna policija.

Turističko mjesto Zermatt na Matterhornu u švicarskim Alpama odsječeno je od vanjskog svijeta zbog opasnosti od poplave.

Za ostalo troje nestalih u subotu još se tragalo. Od petka su bila brojna grmljavinska nevremena i obilne oborine, poplave i odroni, objavila je regionalna policija.

Posebno je pogođena dolina Mesolcina južno od prijevoja San Bernardino na italijanskoj granici, rekli su. Nekoliko desetaka ljudi evakuirano je iz svojih domova iz predostrožnosti, a ceste su bile poplavljene, rekli su.

Policija je upozorila da se ne ulazi u podrume i podzemna parkirališta te pozvala stanovništvo da se kloni poplavljenih područja.

Dionica autoceste na granici s Italijom morala je biti zatvorena zbog odrona.

Dvije male rijeke izlile su se iz korita u Zermattu u petak. Željeznička linija između Vispa i Zermatta zasad je ostala zatvorena zbog opasnosti od poplave, objavila je u subotu ujutro željeznica Matterhorn-Gotthard.

Zatvorena je i cesta u selo. Gradonačelnica Romy Biner-Hauser ustvrdila je u izjavi za švicarski radio da su svi gosti na odmoru sigurni. Onima koji nisu mogli doći ili otići bit će omogućen smještaj, kazala je.

Glavna trgovačka ulica nije bila pogođena, a restorani i trgovine rade, rekao je zaposlenik turističkog ureda.