Prošlu sedmicu su obilježila saslušanja, kako se kaže u prijavi koju je podnio Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske Republikanske stranke, zbog izazivanja nacionalne, etničke i vjerske mržnje.

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica, Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, Avdo Avdić, novinar i Reuf bajrović, kopredsjedavajući Američko-evropske alijanse su salsušani zbog prijave Raguža.

O ovome su u emisiji 'Istraga sedmice' govorili Azra Zornić, apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava i Reuf Bajrović, kopredsjedavajući Američko-evropske alijanse.

-Stavljanje neke vrste brnjice kao da ne možemo ništa govoriti. Mi koji imamo pravo na javnu riječ, govorit ćemo bez obzira na cijenu. Govorit ćemo u ime građana BiH o onome šta je dobro za našu državu – kaže Bajrović.

Zornić ističe kako sve ovo ima veze sa njenom prijavom protiv Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH, i ostalih prijava koje su u pripremi a sve zbog nesprovođenja njene presude.

-Ovo ima krivične veze sa krivičnom prijavom protiv Čovića koju sam podnijela. Također, krivična prijava protiv ministra Bunoze je u pripremi zbog nesprovođenja moje presude. Ne plašim se njihovih prijetnji niti pritisaka. U skladu sa zakonom borim se za prava građana BiH koji u njoj žive i žele biti njeni građani – navodi Zornić.