Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez večeras je uoči službenog treninga bh. tima dao izjavu povodom sutrašnje utakmice koju njegovi izabranici igraju protiv reprezentacije Italije.

Neposredno prije treninga Barbarez je kazao da će sutra odigrati prijateljsku utakmicu kojom žele ispraviti greške iz meča s Engleskom u kojem smo poraženi rezultatom 3:0.

Barbarez je kazao da ne bježe od protivnika te da ove utakmice donose istinsko iskustvo. Međutim, smatra da je ovo nezahvalan termin te da mu nedostaje dosta igrača u rosteru.

-Ne bih ja rekao da smo se prepustili nečemu. To je ono što komuniciramo. Treba nam malo realnosti što se tiče našeg fudbala. To je Engleska i to je Italija. Jedni evropski prvaci, jedni najbolji na svijetu. I nije to lagano izdržati. Mi smo novi, igrači su novi. Sve igra svoju ulogu. U našim očima je razlog poraza bio nedostatak snage jer nismo u trenažnom procesu. Englezi imaju širinu i da smo u punoj spremi bi imali pet do sedam posto lopte više u svojim nogama. U prvoj utakmici se ne mogu čuda očekivati - kazao je Barbarez za SportSport.ba.

Selektor je dodao i da su dobro igrali protiv jakih protivnika, ali da da zbog malih grešaka koje naš tim često koštaju moraju mijenjati neke stvari.

-Mi smo tu 12 dana sa ovim momcima. Vjerujemo u njih i zato i jesu ovdje. Kažem vam da reprezentacija kao BiH kada im fali 12 ili 13 igrača to je problem i većima, a ne nama. Ko zna kako bi utakmica završila bez onog penala. Faul prije našeg faula i dva dodira prije penala. Nije to ni toliko loše bilo 60 minuta, možda i do 75. minute. Termin nosi glavobolje jer iskustvo će nam značiti - dodao je selektor.

Naglasio je da je cilj stvoriti novi kostur tima i reprezentaciju koja će igrati deset godina zajedno. O mogućim promjenama u timu za meč protiv Italije nije htio govoriti.

Utakmica BiH i Italije igra se sutra u Empoliju s početkom u 20:45 sati.