Policija ispituje jednu majku nakon što je njena 21-mjesečna kćerka pala skoro 12 metara sa balkona stana na trećem spratu zatvorena u nosiljci za mačke.

Šokirani prolaznici zatekli su teško povrijeđeno dijete kako plače u krugu stambenog bloka u 10. juna, saopštila je policija.

Policajci kažu da je zadobila prelome ruku i nogu i da se nalazi u bolnici. Fotografije policije koja prikuplja dokaze na terenu pokazuju plastičnu nosiljku sa vratima sa rešetkama kako leži na boku na stajalištu za bicikle.

Berlinska policija je u saopštenju do kojeg je došao Newsflash 11. juna navela:

- Jučer popodne, 3. odred za ubistva Državne kriminalističke policije i berlinsko javno tužilaštvo preuzeli su istragu o pokušaju ubistva malog djeteta u Altglinikeu.

– Svjedok je pronašao povrijeđenu 21-mjesečnu djevojčicu ispod prozora zadnjeg dijela stambene zgrade u ulici Ortolfštrase. Spasioci su je odmah prevezli u bolnicu na bolničko liječenje sa teškim povredama od pada. Prema sadašnjim informacijama, njen život nije u opasnosti - piše Blic.

U međuvremenu, forenzičari su ogradili teren i stan i obezbjedili nosiljku. 41-godišnja majka djevojčice, koja je bila kod kuće kada je njena kćerka pala, zadržana je na saslušanju.

Još jedno dijete, takođe prisutno u stanu, dato je na čuvanje gradskoj kancelariji za mlade. Istraga je još u toku.