Jučer je održan sastanak između sarajevskih ogranaka političkih stranaka SDA, DF i SBiH. Nakon sastanka mediji su objavili da je na ovom sastanku dogovoren zajednički nastup ovih stranaka u Sarajevu.

Zaključci sastanka nisu podijeljeni sa medijima ali će se u petak održati press konferencija na kojoj će biti predstavljeno šta su ove stranke dogovorile.

O ovoj temi je govorio predsjednik kantonalnog odbora SBiH, Almir Bećarević, u emisiji '7plus'.

-Press konferencija će se održati u petak kada ćemo izaći sa detaljima. Ono što moram reći da gotovo nije ništa tačno od onoga šta je objavljeno u medijima. Dovoljna nam je Trojka 1 tako da je treba poslati u mirovinu. Nije dogovoren zajednički izlazak. Mi smo se dogovorili da svaka stranka ima svoje liste i da u općinama gdje bi se sudarali da to ne radimo. Dogovorili smo da ona stranka koja ponudi dobrog kandidata da ga ove druge dvije podrže. Recimo u općini centar da se podrži Gratz dok u Novom Sarajevu druge dvije stranke će podržati Bandića. Nije ovo Trojka 2 niti bilo kakav dogovor. Mi smo u ovim razgovorima otvorili i priču oko gradonačelnika da znamo kakav je puls među nama, ako nam se ukaže prilika za takvo nešto nakon izbora – poručio je Bećarević.