Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je u ime Predsjedništva BiH i lično ime, čestitku premijeru Kraljevine Nizozemske Marku Rutteu povodom imenovanja na dužnost generalnog sekretara NATO-a.

Bećirović u čestitki zahvaljuje Rutteu na toploj dobrodošlici i konstruktivnom razgovoru koji su imali tokom njegove nedavne posjete Kraljevini Nizozemskoj.

- Vaše duboko razumijevanje političkih, ekonomskih i sigurnosnih prilika, kao i aktuelnih izazova s kojima se suočava Bosna i Hercegovina, predstavlja dragocjen doprinos očuvanju stabilnosti, mira i prosperiteta u Evropi i svijetu. Iznimno cijenim Vašu podršku evropskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine koju ste iskazali i tokom posjete Sarajevu.

Odlučna u nastojanju da postane punopravna članica NATO-a, BiH će nastaviti graditi čvrste odnose sa svim partnerskim državama i doprinositi jačanju sigurnosti u jugoistočnoj Evropi. Želim Vam mnogo uspjeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti, uz uvjerenje da će Vaše liderstvo dodatno osnažiti našu zajedničku sigurnost i saradnju - navodi Bećirović u čestitki.