Joe Biden (81) poželio je danas Donaldu Trumpu sretan 78. rođendan.

- Čestitka jednog starca drugome - napisao je Biden u čestitki koju je objavio na X-u.

Bidenova čestitka je sarkastična i u njoj je Trumpu napisao da su "godine samo broj", što je referenca na brojne komentare javnosti u vezi njihove dobi. Biden je u čestitku uključio video u kojem uspoređuje svoja postignuća s postupcima i komentarima Trumpa.

Prema onome što govore, čini se da i Trumpu i Bidenu smetaju komentari povezani s njihovim godinama. Tokom skupa u Las Vegasu tokom vikenda, Trump je svojim pristašama rekao da Biden nije star, već da je nesposoban.

Biden je postao najstariji predsjednik SAD-a kada je preuzeo dužnost u dobi od 78 godina. U novembru će napuniti 82 godine. Biden je tokom večere dopisnika u Bijeloj kući u aprilu umanjio važnost svojih godina dok je napadao Trumpa.

- Naravno da su godine problem. Ja sam odrastao čovjek, a takmičim se protiv šestogodišnjaka. Dob je jedina stvar koja nam je zajednička - izjavio je Biden.

Trump će danas proslaviti rođendan sa svojim klubom fanova "Club 47 USA" u West Palm Beachu. Da bi prisustvovali rođendanu bivšeg predsjednika, gosti moraju platiti između 35 i 60 dolara za ulaz.