Jedan od najboljih kickboxing trenera na svijetu legendarni trener Mike Passenier stigao je u Sarajevo. Big Mike je poznat kao trener legendarnih boraca, Melvina Manhoefa, Badr Harija, Gokhana Sakija, Alistair Overeema, Freddy Kemaya, Sergei Lashchenka I brojnih drugih vrhunskih kickboksera.


- Očekujem spektakl u Sarajevu i zato sam ovdje. Grad je prelijep, uživao sam u šetnji, pogotovo u starom dijelu grada. Moj brat Dževad Poturak Bh.Machine je uradio sve što je moguće da se ovdje osjećamo kao kod kuće. Fight – card izgleda zastrašujuće i siguran sam da ćemo sutra uživati u vrhunskim borbama – rekao je Mike Passenier „Big Mike” - trener Badr Harija.

Ulaznice za K-1 World Grand Prix u Sarajevu mogu se kupiti na platou Skenderije i putem platforme event.ba. Cijene ulaznica: Tribine 25 BAM, Teleskop 50 BAM, VIP 100 BAM.

Organizacijom K-1 World Grand Prixa, Sarajevo će ući u probrano društvo velikih metropola poput Tokija, Osake i Curitibe, dok će se dodatni turniri održati u Rosoliniju u Italiji i Galatiju u Rumuniji. Pobjednik K-1 turnira osam teškaša izboriće nastup na svjetskom K-1 finalu u Tokiju.