Nekadašnji pjevač britanskog benda "Spandau Ballet" optužen je da je silovao jednu ženu, a seksualno napastovao šest drugih dok su spavale.

Ross William Wild na sudu se pojavio zbog navedenih optužbi, otkriva "The Sun".

Sam sebe snimao

Prema sudskim dokumentima, Wild je navodno sam sebe snimao kako seksualno zlostavlja šest žena dok su spavale. Također je optužen za silovanje jedne druge žene, iznudu i objavljivanje intimnih fotografija žrtve.

Na sudu je rečeno da je Vajld "vrlo atraktivan" i "seksualno privlačan", te su ga opisali kao nekadašnjeg seks simbola. Također su iznijeli da je imao mračnu stranu i "nastranu" fantaziju da ima seksualni odnos sa ženama dok one spavaju.

Neke od žena nisu uopće bile svjesne što se događalo dok im policija nije pokazala šokantne snimke.

Rasplakao se na prekršajnom sudu gdje je otkriveno njegovo pravo ime Ross Davidson. Optužen je za 17 kaznenih djela počinjenih u razdoblju od šest godina, između 2013. i 2018. godine.

Uhapšen je u četvrtak u domu svojih roditelja u Aberdeenu, u Škotskoj, nakon što je Tužiteljstvo ovlastilo policiju da podigne optužnice ranije ove sedmice.

Otjerali ga uživo u emisiji

Njegov advokat Chris Toms na sudu je rekao da je on profesionalnimuzički izvođač i poručio da njegov klijent čvrsto odbacuje optužbe za silovanje.

Zadržan je i pritvoru, a 22. jula bi se trebao pojaviti na sudu Wood Green u Londonu.

Do angažmana u popularnom bendu došlo je nakon što je ostvario ulogu Elvisa Presleya u mjuziklu na Vest Endu "Kvartet od milion dolara" zajedno s basistom Martinom Kempom (60).

Članovi "Spandau Balleta" su ga otjerali i to uživo u emisiji This Morning na ITV-u dvije godine kasnije.

Sam Vild je kasnije izjavio da su ga sram i poniženje doveli do ruba te da si je pokušao oduzeti život.