U Krasnodaru (Rusija) se 25. juna dogodila nezamisliv zločin, 37-godišnji Rafael Arakeljan je namjerno sletio automobilom sa trećeg sprata tržnog centra, a u tom trenutku je sa njim u kolima bila trudna Ekatarina Kornilova (37) kao i njen 10-godišnji sin. Ruski mediji su isprva prenijeli da je riječ o mužu i ženi, međutim, ubrzo se saznala istina.

Sve troje su na mjestu poginuli, a ruski mediji su prvobitno prenijeli informaciju da su Ekatarina i Rafael muž i žena što se zapravo ispostavilo kao neistina. Oni su zapravo navodno bili ljubavnici, a Rafael je čak poznavao Ekaterininog muža. Ona je, kako pišu ruski mediji, najvjerovatnije bila trudna sa Rafaelom.

Inače, brak pokojne Ekatarine izgledao je više nego funkcionalan, mnogi su ih nazivali sretnim bračnim parom, a sa mužem je pokrenula i biznis u kojem su bili uspješni.

Međutim, kako se klupko odmotava, tako na površinu isplivavaju detalji koji su do sada bili nepoznati. Naime, Ekatarina je dva dana prije neseće imala razgovor sa mužem Aleksejem i Rafaelom koji je kako mediji prenose bio “jako težak”.

Aleksej je saznao da njegova žena bila u vezi sa Rafelom i da dijete koje nosi nije njegovo. Nakon ovog razgovora, Aleksej je otišao, a da čak nije ni prozborio o mogućnosti razvoda. Kako kažu, nije bio čak ni ljut.

Sa druge strane, Rafaela bije glas kao “veoma ljutog i emotivnog momka” koji je ranije imao problema sa drogom. Prema riječima muža pokojnice, Rafael je ovu nesreću izazvao sam u cilju da ubije Ekatarinu i njeno dijete.

Istražitelji sada istražuju mogućnost da je Rafael namjerno sletio automobilom.

Inače, prema najnovijim pisanjima ruskih medija, Rafael je automobil sa kojim je sletio sa trećeg sprata tržnog centra kupio prije samo dva mjeseca što aludira na to da je sa vozilom bilo sve u najboljem redu. Postoji i teorija da je muškarac pomiješao pedale, ali je to malo vjerovatno jer je bio iskusan vozač, prenosi “Telegraf“.