Reprezentativci Srbije završili su nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, nakon što su u grupi C zauzeli posljednje mjesto tabele. Grupu je osvojila Engleska, ispred Danske i Slovenije, a sve te tri reprezentacije nastavit će natjecanje u osmini finala.

RTS-ov analitičar Rade Bogdanović oštro je kritikovao selektora Dragana Stojkovića Piksija, kojeg je nazvao samoljubivim, a kapitenu Dušanu Tadiću je poručio da se oprosti od reprezentacije: "Sad gledajući razmišljam i sjetim se Baneta Ivanovića, kako smo ga smijenili kao kapitena i otjerali iz reprezentacije."


"Sad gledam Tadića i sto posto mogu reći da je pogriješio što nije otišao u penziju nakon Katara. Da ode kao gospodin, a ne da ga nogometno siluju na Euru i stavljaju prvu utakmicu na klupu, da selektor gradi taktiku nad njim, da na drugoj utakmici da igra, pa da ga izvodi, a na trećoj ga opet stavlja na klupu. I to u utakmici u kojoj Srbija može proći dalje."

"Pozdravi se sutra u 11, ako možeš u Münchenu, da se rastanete i kažeš "U redu, odigrao sam 110 utakmica." Ne znam je li postojala reprezentacija u Evropi koja je maltretirala nekog kao kapitena." Tadić, 35-godišnji ofanzivni vezni, trenutno igra za Fenerbahče. Za Srbiju je u 111 utakmica zabio 23 gola.