Popularni kolač simpatičnog naziva Cherry Delight (eng. užitak od višnje) postao je veliki hit ovog ljeta zbog jednostavnosti pripreme, atraktivnog izgleda i neodoljivog spoja slatko-kiselkastog sira i ovog ljetnog voća.

Sočne višnje najbolje je koristiti iz kremastog kompota, kako biste dobili ekstra dozu sočnosti. Uz to, ovaj recept toliko je jednostavan da ga lakoćom mogu pripremiti i potpuni početnici u kuhinji, dok će oni iskusniji uživati u činjenici da napokon ne moraju paliti rernu da bi servirali desert koji je dostojan svake proslave.

Ljepota ovog užitka od višnje je u slojevima: hrskavi keksi, glatki krem sir i nadjev za pitu od slasnog grimiznog voća beskrajno su privlačni - i gotovo za samo 20 minuta!

Sastojci

Podloga:

-1-1/2 šoljice mrvica graham krekera (ili mljevenih keksa)

-1/3 šoljice štaub šećera

-6 kašika putera, otopljenog

Krema:

-1 paket (225 g) krem sira, omekšalog

-1 šoljica štaub šećera

-1 kutija (225 g) smrznutog šlaga, odmrznutog (3 šoljice)

-1 limenka (600 g) kompota od višanja

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mrvice graham krekera (ili mljevenih keksa), šećer i maslac. Pritisnite na dno podmazanog pleha.

U velikoj zdjeli izmiksajte krem sir i štaub šećer dok ne postane glatko; prelijte odmrznutim šlagom. Premažite preko kore. Kašikom stavite kompot od višanja na vrh. Stavite u frižider dok se ne stegne, oko 1 sat.