Poruka Luke Dončića pred treću utakmicu finala NBA lige za njegove saigrače koji šutiraju za tri poena, je jednostavna bez obzira što je Dalas nakon prve dvije utakmice u rezultatskom deficitu od 2:0 protiv Bostona.

- Samo jedna stvar: nastavite da pucate - rekao je superzvijezda Mavericksa.

- Svi vjerujemo u to. Tako smo došli do finala. Tako smo igrali cijelu sezonu. Vjerujem u ove momke - rekao je Dončić pred streći meč.

Duža pauza između druge i treće utakmice više je prijala ekipi Dallasa, prvenstveno zbog Dončića koji gotovo čitav plej-of igra sa povredama.

Slovenac je odlično odigrao prve dvije utakmice, ali nije imao podršku saigrača kako bi se stiglo do eventualnog brejka u "TD Gardenu".

Dončić bi trebao primiti injekciju protiv bolova u grudnom mišiću. Nakon toga će primiti još jednu pred utakmicu, kako bi se što bolje osjećao tokom meča. Isto to je uradio pred drugu utakmicu u kojoj je ubacio 32 poena, uz 11 skokova i 11 asistencija.

S druge strane Boston će ukoliko ostvari pobjedu biti korak od osvajanja titule prvaka NBA lige. Ovaj susret je na rasporedu u noći između srijede i četvrtka sa početkom u 2:30.

(E. Habeš)