Recept koji vam donosimo može se dopunjavati i uključivati raznovrsne nadjeve. Možete sa njim eksperimentisati kako god hoćete, osnova je uvijek ista.

Za pripremu jela neće vam biti potrebno više od 12 minuta i sljedeći sastojci:

3 veća krompira
100 g čedar sira
suho meso
6 jaja
2 kašike sjeckanog luka

Priprema:

Oljuštite krompir, a zatim isijecite svaki na pola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga ljuštite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane, izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji.

Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promijeni boju. Ocijedite i redajte korpice po plehu sa otvorom nadole.

Oko svakog izdubljenog krompira obmotajte komad mesa i fiksirajte je čačkalicom. Pecite 45 minuta na 200 stepeni dok suho meso ne postane hrskavo.

Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite čedar pa odozgo po jaje u svaku korpicu.

Odozgo pospite lukom i pecite 6 do 12 minuta na 180 stepeni.