Fantastičan spoj izdašne kreme, malina i bijele čokolade ono je što ovu tortu čini idealnom poslasticom za sve prilike.
Sastojci:
•150 grama mljevenog petit keksa
•100 grama istopljenog putera
•100 ml mlijeka
•70 grama šećera
•100 grama kokosa
Krema
•600 grama krem sira
•dvije kašike arome vanilije
•70 grama šećera u prahu
•450 ml pavlake za šlag
•
Ostalo
•250 grama malina
Ganaš
•200 grama bijele čokolade
•50 ml pavlake za šlag
•
Priprema
Podloga: U zdjelu dodajte mljeveni petit keks, kokos, šećer, istopljeni puter i mlijeko, sastojke sjedinite. Smjesu rasporedite u pleh s obručem prečnika 22 cm.
Krema: U zdjelu dodajte krem sir, šećer u prahu, aromu vanilije i pavlaku za šlag. Miješajte mikserom da dobijete lijepu kremu. Kremu rasporedite preko podloge. Preko kreme rasporedite maline.
Ganaš: Preko izlomljene bijele čokolade prelijte pavlaku za šlag. Istopite u mikrovalnoj ili na pari. Ganaš prelijte preko malina. Tortu stavite u frižider da se stegne.