Drage naše gledateljke i gledatelji...

I ovog Bajrama Hayat televizija je za vas pripremila bogat cjelodnevni program, prepun ljubavi, topline i zajedništva. Ovo je vrijeme kada otvaramo naša srca i domove, dijeleći radost sa našim najmilijima i prisjećajući se dragih običaja koji su kroz generacije bili čuvari našeg identiteta i tradicije.

Naša ekipa je posvetila svaki trenutak ovog dana kako bi vam omogućila da osjetite duh Bajrama u njegovoj punoj ljepoti. Bit će to dan ispunjen zajedničkim trenucima, razgovorima i darovima, u kojem ćemo zajedno proslaviti ovaj veliki blagdan. Slušat ćemo priče o tome kako su naši preci proslavljali Bajram, čuvajući običaje i vrijednosti koje su nas oblikovale.

Bajramujemo u svakom domu, dijelimo ove posebne trenutke zajedno. Radujmo se, razgovarajmo o važnosti ovog Kurban bajrama, koji donosi mir, ljubav i solidarnost. Naši gosti će nam pričati o svojim iskustvima i sjećanjima, a mi ćemo s vama dijeliti najljepše priče i trenutke.

Okupimo se oko bajramskog ručka, uživajmo u zajedništvu i harmoniji. U goste nam dolaze dragi i veseli ljudi koji će donijeti dodatnu radost u naše domove. Naša baklava, pripremljena s puno pažnje i ljubavi, bit će poslužena kao simbol slatkoće i radosti koje Bajram nosi sa sobom.

Neka ovaj Bajram bude ispunjen srećom, mirom i blagostanjem. Dijelimo ove dragocjene trenutke zajedno, s Hayat televizijom, koja je tu da unese toplinu i radost u vaše domove.D

S obzirom na to da niti jedno druženje, niti jedno sijelo nije moglo proći bez pjesme za istančani sluh duše, bez sevdalinke, tako ni ovaj Bajram neće proći bez naše tradicionalne pjesme. Mi čuvamo i njegujemo ono što je naše. Jer, u svijetu u kojem živimo, nepoznato nam ostaje samo ono što ne znamo o svojoj prošlosti.

U večernjem dijelu programa imat ćete priliku čuti sevdalinku na jedan drugačiji, posredan način kako svjedoči o kulturnoj specifičnosti naše zemlje, isto kao što tu specifičnost upotpunjuju sve naše bajramske tradicije.

Svaki čovjek izborom muzike definiše sebe. Ona je stil, ona je vlastiti izbor mogućnosti promišljanja. Emotivni izražaj. Mnoge su pjesme koje ne umiru! Pjevali su ih, kako treba, rijetke legende, i te će pjesme živjeti. A mi ih čuvamo u njihovom obliku i stvaramo da traju. Da budu naš doprinos trenutku i vremenu.

U specijalnoj bajramskoj emisiji donosi ih glas koji zadivljuje – operski pjevač Kenan Hasić u pratnji orkestra Harisa Kaltaka.

Ova specifična kombinacija utkiva svježinu današnjice u ustaljene postulate koje je vrijeme etabliralo – sevdah u interpretaciji operskog pjevača.