Mandat načelnika sarajevske općine Centar Srđana Mandića, koji se bliži kraju, bio je buran.

Sukobi sa koalicijskim partnerom i brojne optužbe za nerad nisu bile dovoljne da se Naša stranka u toj općini odluči za drugog kandidata. Kako saznajemo, sinoć je održana sjednica Predsjedništva i Kantonalnog odbora Naše stranke gdje je jednoglasno odlučeno da ponovo kandidat za načelnika Općine Centar bude Srđan Mandić.

Međutim, intrigantno pitanje koje još uvijek ostaje otvoreno jest hoće li trenutni načelnik dobiti podršku cijelog političkog saveza Trojke, koji čine Naša stranka, SDP i NiP, u svojoj trci za novi mandat, ili će se Naša stranka odlučiti stati iza svojeg kandidata samostalno.


Već duže vremena Općina Centar je poprište političkih sukoba koji se vode oko figura poput Mandića. S jedne strane, javno je istaknuto protivljenje struje NiP-a koju predvodi Jasmin Ademović. Pitanje je hoće li rukovodstvo NiP-a i Kantonalni odbor uspjeti prevladati unutarstranačke podjele po ovom pitanju te podržati Mandića radi općih interesa Trojke.

Raspadnuta Trojka bi dala dodatnu šansu kandidatu kojeg će podržati SDA i DF. Prema trenutno poznatim informacijama, to će biti Dennis Gratz iz DF-a.