Pjevačica Celine Dion već se dvije godine bori protiv rijetkog i teškog neurološkog sindroma od kojega se stvaraju grčevi i ukočenost mišića. Upravo sindrom ukočene osobe (stiff person syndrome) uzrok je zbog kojega je pjevačica otkazala sve koncerte na turneji "Courage World Tour" do kraja 2024. godine.

"Žao mi je što sam vas sve još jednom razočarala. Jako naporno radim kako bih povratila svoju snagu, ali turneje mogu biti vrlo teške čak i kada ste u potpunosti dobro", napisala je Celine u izjavi.

U prvom televizijskom intervjuu nakon dijagnoze na NBC Newsu opisala je svoje simptome ovog sindroma poput slomljenih rebara i jezivih grčeva u grlu.

"U jednom sam trenutku imala slomljena rebra", dok je grč grla opisala "kao da te neko davi, kao da ti neko gura grkljan".

Grčevi mogu biti u abdomenu, u kičmi te u rebrima, a mogu uzrokovati i potpunu ukočenost. Pjevačicu ovaj sindrom sprečava u normalnom hodanju, ali i kvari njene glasnice i sposobnost pjevanja. Redovito ide na fizikalne i vokalne terapije, no priznala je da je očajna te pokušava ponovno raditi na pjevačkoj karijeri.