U Beogradu je u subotu (08.06.2024.) održan prvi 'svesrpski sabor'.

Saboru su prisustvovale vlade Republike Srbije i bh. entiteta RS, te je tom prilikom usvojena Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda.
Povodom održavanja navedenog događaja, oglasio se i bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić.
Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

- „Mein Kampf“ ('Moja borba') je autobiografski manifest vođe nacističke partije Adolfa Hitlera iz 1925. godine. Manifest opisuje proces kojim je Hitler postao antisemit i opisuje njegovu političku ideologiju i buduće planove za Njemačku.

„Svesrpski Kampf“ ('Svesrpska borba') je autobiografijski manifest dvojice (ne)krunisanih srpskih knezova Aleksandra Vučića i Milorada Dodika od juna 2024. godine. Manifest opisuje proces kojim su Vučić i Dodik postali paranoični (pojačana sumnjičavost u vlastitu okolinu) i opisuje njihovu političku ideologiju i buduće planove za srpski „ugroženi“ narod u Srbiji i u genocidom osvojenom plijenu u Bosni – Eres.

Evidentno je - manifest „Svesrpski Kampf“ pisan je i objavljen u ime Republike Srbije i u ime manjeg bosanskog entiteta „RS“, tj. u ime dvojice srpskih vođa Vučića i Dodika. Ostaci Srba na Balkanu, Evropi i svijetu spominju se u vidu amorfne mase kao „srpski narod“ bez imena i prezimena njihovih predstavnika, koji bi činili svesrpsku masu „Svesrpskog Kampfa“.

Moleban u srpskoj crkvi, koji je posvećen „Svesrpskom Kampfu“, predstavlja srdžboslovni vapaj, kojim se negira i blagosilja zločin srpskog genocida nad Bošnjacima u Bosni.

Stoga, manifest „Svesrpski Kampf“ priznaje sve međunarodne deklaracije, rezolucije i konvencije o ratu i miru osim punopravnih presuda međunarodnog suda pravde u Haagu o srpskim masakrima i genocidu u Srebrenici, Prijedoru, Višegradu, Foči, Brčkom, Bijeljini, Zvorniku, Vlasenici, Bratuncu, Sanskom Mostu, Ključu, Mostaru, Nevesinju... te o logorima smrti, silovanju i pljački..., o urbicidu i kulturocidu stotine srušenih džamija...

Ovaj svesrpski manifest ne priznaje rezolucije EU, SAD, Kanade i niza država u Europi i svijetu, kojima se osuđuje srpski genocid nad Bošnjacima u Srebrenici. Napose ovaj „svesrpski kampf“ ne priznaje ni rezoluciju koja 23. maja 2024., usvojena od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa kojom je 11. juli – upisan u kalendaru UN-a, tako da će se svake godine obilježavati Međunarodni dan sjećanja na žrtve srpskog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

U slavo-junačkom stilu, poput Hitlera u „Mein Kampfu“, dva srpska (ne)krunisan kneza Vučić i Dodik u svom „Svesrpskom Kampfu“ veličaju (h)istorijsku ulogu svog srpskog naroda „koji je slobodu donosio svim balkanskim narodima žrtvujući sopstveni narod i naglašavajući istorijsko višemilenijumsko bitisanje srpskog naroda na prostorima Republike Srbije, Republike Srpske i drugim geografskim oblastima“.

Ni sâm Paul Joseph Goebbels ne bi se usudio izreći takvu „kreativnu“ laž za ulogu Hitlerove arijske rase.

No, pošto su ova dva srpska vožda – Vučić i Dodik – vanzemaljci, koji vladaju „nebeskim narodom“, onda im priliči tako visoki let do zemaljskih i nebeskih vrhova luciferskih vještina.

A mi na Balkanu, ostaje nam da budemo i ostanemo pribrani i budni u svojoj vjeri i na svojoj zemlji dok gledamo i slušamo povampirene srpske voždove, kojima se „ugroženi“ srpski narod divi do iznemoglosti.

Neka nam je Milostivi Allah na pomoći! Amin! – naveo je.