"Željin vojnik" Edin Cocalić se oprostio od svog voljenog kluba.

Njegove riječi prenosimo u cjelosti:

- Sjećaš li se moj voljeni klube kada sam kao dječak došao da te upoznam? Ja se sjećam kao da je bilo jučer. Zajedno sa ocem došao sam na trening na šljaku koja se nalazila pored stadiona. Tada se rodila ljubav, ljubav koja je odredila život jednom djetetu. Družili smo se svaki dan, a ja sam se trudio i maštao da obučem tvoj plavo bijeli dres.

Dani, mjeseci i godine su prolazili, a naša povezanost bila je sve jača… Djetinjstvo je prohujalo, već sam punoljetna osoba. Stojim ponosno na centru terena našeg stadiona sa kapitenskom trakom na ruci i gledam prema punim tribinama. Neki glas mi šapuće na uho, to je to, ispunio si svoje dječačke snove.

Kroz glavu mi prolaze uspomene i svi dani koje smo proveli zajedno. Suznih očiju ti govorim da nema ljepšeg osjećaja i da je sav uložen trud vrijedio. Moj voljeni klube, hvala ti na svemu. Hvala što sam imao priliku da se borim za tvoje boje. Hvala što si mi pomogao da budem ono što jesam danas. Hvala što si mi pomogao da ostvarim svoje snove. Tvoj Coca! - napisao je u oproštajnoj poruci.