Sastojci:

120 g ovsenih pahuljica
250 ml toplog mlijeka
2 zrele banane
2 jajeta
prstohvat soli
30 g kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
orasi

Za glazuru:

100 g crne čokolade
50 ml biljnog mlijeka

Priprema:

1. Ovesene pahuljice potopite u mlijeku i ostavite da odstoje 10 minuta. Banane ispasirajte, pa žicom umutite sa jajima i prstohvatom soli.

2. Dodajte kakao i prašak za pecivo i nastavite da mutite. U ovsene pahuljice dodajte smjesu sa bananama i dobro sjedinite.

3. Vatrostalnu posudu dimenzija 22 x 16 cm premažite puterom i sipajte smjesu, pa pospite sjeckanim orasima. Pecite na 180 stepeni Celzijusa 35-40 minuta. Čokoladu otopite s mlijekom i ukrasite pečeni kolač.