Sastojci:

-120 g ovsenih pahuljica

-250 ml toplog mlijeka

-2 zrele banane

-2 jajeta

-prstohvat soli

-30 g kakaoa

-1 kašičica praška za pecivo

-orasi

Za glazuru:

100 g crne čokolade

50 ml biljnog mlijeka

Priprema:

1. Ovesene pahuljice potopite u mlijeku i ostavite da odstoje 10 minuta. Banane ispasirajte, pa žicom umutite sa jajima i prstohvatom soli.

2. Dodajte kakao i prašak za pecivo i nastavite da mutite. U ovsene pahuljice dodajte smjesu sa bananama i dobro sjedinite.

3. Vatrostalnu posudu dimenzija 22 x 16 cm premažite puterom i sipajte smjesu, pa pospite sjeckanim orasima. Pecite na 180 stepeni Celzijusa 35-40 minuta. Čokoladu otopite s mlijekom i ukrasite pečeni kolač.