Sastojci:
-120 g ovsenih pahuljica
-250 ml toplog mlijeka
-2 zrele banane
-2 jajeta
-prstohvat soli
-30 g kakaoa
-1 kašičica praška za pecivo
-orasi
Za glazuru:
100 g crne čokolade
50 ml biljnog mlijeka
Priprema:
1. Ovesene pahuljice potopite u mlijeku i ostavite da odstoje 10 minuta. Banane ispasirajte, pa žicom umutite sa jajima i prstohvatom soli.
2. Dodajte kakao i prašak za pecivo i nastavite da mutite. U ovsene pahuljice dodajte smjesu sa bananama i dobro sjedinite.
3. Vatrostalnu posudu dimenzija 22 x 16 cm premažite puterom i sipajte smjesu, pa pospite sjeckanim orasima. Pecite na 180 stepeni Celzijusa 35-40 minuta. Čokoladu otopite s mlijekom i ukrasite pečeni kolač.