Recept za odličnu kombinaciju krušaka i laganog, čokoladnog biskvita.
Sastojci:
2 veće kruške
180 gr glatkog brašna
25 gr kakaa
1 prstohvat praška za pecivo
1 prstohvat soli
100 gr grčkog jogurta
2 kašike mlijeka
1 jaje
2 žumanjka
60 ml biljnog ulja
45 gr tamne čokolade
1 kašičica ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Pripremite smjesu
U većoj posudi pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. U manjoj zdjeli kratko miksajte jogurt i mlijeko.
2. Pripremite kruške
Ogulite, očistite kruške od koštica i izrežite na ploške
3. Pripremite smjesu od jaja
U većoj posudi miksajte jaja, šećer i vaniliju, nekoliko minuta do pjenaste teksture. Polako dodajte ulje i umiješajte u smjesu, a onda i jogurt i mlijeko.
4. Umiješajte sastojke
Suhe sastojke dodajte smjesi jogurta i miksajte dok se sve ne sjedini, oko 1 minutu.
5. Prebacite u kalup
U namašćeni kalup promjera 24 cm izlijte smjesu, po vrhu poslažite kruške i posujte narezanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
6. Pecite
Pecite oko 45 minuta na 180°C. Kada se kolač ohladi, posujte šećerom u prahu.
Prijatno

Hayat