Muškarac M.C. starosti oko 60 godina navodno je s tijelom svoje preminule majke živio u kući u Hrvatskoj nikome ne govoreći da je ona umrla.

Policija koja još uvijek istražuje uzrok smrti, za sada ne sumnja kako je riječ o ubistvu, već je majka 60-godišnjaka vjerovatno umrla prirodnom smrću.

Međutim, tačne okolnosti će se znati tek kada završi obdukcija, jer je tijelo žene pronađeno u jako lošem stanju. Kako piše Jutarnji list, na licu mjesta su uspjeli doznati, žena čije je tijelo pronađeno je prije tri godine imala moždani udar nakon čega je prošla rehabilitaciju te su je znali viđati kako je sin gura u kolicima. Ali, unazad dvije godine nju su prestali viđati, a M.C. je naprasno prestao potpuno komunicirati s bilo kojim susjedom.

-Jednostavno kad bi ga sreli, pozdravili bi ga na ulici, a on bi samo okrenuo glavu. Vjerovatno se to tada dogodilo - rekao je jedan od susjeda.

Inače, M.C.- a ne poznaju kao nasilnu osobu, već tvrde da je bio iz normalne porodice. On i njegov pokojni otac su imali firmu koja je u međuvremenu propala - otac mu je umro, a on se zaposlio u jednom osiguravajućem društvu, rekao je jedan susjed.

Druga susjeda napominje kako M.C. nije bio incidentan do prije godinu dana, a onda se počeo svađati sa susjedima.

Danas se navodno posvađao s jednim susjedom oko struje, a onda je došao u njegovu kuću i počeo sjekirom razbijati automobile u dvorištu i prozore u kuhinji.

Kako se saznaje od susjeda, policija je ovdje u protekle dvije godine dolazila do kuće M.C.- a kako bi pokušali provjeriti što mu se događa s majkom, no on im ne bi otvorio vrata i oni bi jednostavno otišli.

-A šta da ga pitamo, kako da ga pitamo je l‘ ti majka živa? On bi se samo okrenuo i otišao. Smatrali smo da nadležne službe o tome trebaju voditi računa - kazao je jedan od susjeda.

Podsjetimo, zagrebačka policija je danas oko 14.25 sati na području Susedgrada zaprimila dojavu o muškarcu bez odjeće koji hoda ulicom i sjekirom oštećuje automobile, nakon čega se uputio na kućnu adresu.

Dolaskom na njegovu adresu stanovanja, policijski su ga službenici zatekli i priveli u službene prostorije.