Konačno je riješena trenerska križaljka u FK Sarajevo. Nakon završene sezone bez trofeja i osvojene četvrte pozicije na tabeli jasno je bilo da će bordo tim i Simon Rožman nastaviti saradnju. Posebno je to bilo jasno nakon odlaska sportskog direktora Senijada Ibričića.
Kuloarske priče ipak su postale mnogo ozbiljnjije kada se oglasio direktor kluba Matthias Laterme koji je u intervju za službene stranice kluba izjavio da se neće nastaviti saradnja sa trenerom iz Slovenije.

Za to vrijeme trajala je sapunica ko bi mogao na klupu bordo tima.Kao i svake godine kandidat je bio Husref Musemić trofejni trener FK Sarajevo ali u jednom trenutku kada se mislilo da je to gotova stvar pregovori su propali. Onda se u prvi plan izbacilo još jedno trenersko ime koje je već sjedilo na klupi tima iz Titove 38b Meho Kodro ali očigledno da ni to nije bilo u potpunosti tačno.

I onda sinoć klub je objavio da je novi trener Zoran Zekić. Zekić je prilično neočekivano napustio klupu NK Osijek s kojim je izborio nastup u Evropi. Navodno se nije slagao s politikom kluba za narednu sezonu te je odlučio napustiti tim koji je odlično vodio u prošloj sezoni.
Zoran Zekić ima poveznicu sa FK Sarajevo jer je jednu sezonu kao igrač proveo na Koševu.Bila je to strašna ekipa u kojoj su igrali Hota, Turković, Avdić, Škoro pa za Zekića nije bilo toliko mjesta u vrhu napada. Sezonu je završio sa dva pogotka.

Najviše je ipak pokazao u ekipi Kamen Ingrada gdje u 15 utakmica postiže 13 golova. Nastupao je još i za Dinamo, Rijeku, Cibaliu te Makabi iz Haife a onda je krenuo u trenerske vode.

Da li je Zoran Zekić trener koji će vratiti trofeje na Koševo?

U Osijeku je u prvom mandatu bio 4 godine, zatim trenira Sheriff Tiraspol i mađarski Diosgyori te Slaven Belupo, pa Prtizani iz Tirane. Uslijedio je povratak u Osijek i HNL s kojim ostvaruje plasman u Evropu.
Ovo je prvi put da stiže u domaći šampionat na klupu FK Sarajevo s kojim je imao razgovore i prije dvije godine ali tada se nije odlučio za dolazak u Bosnu I Hercegovinu.

Zekić je vrlo iskusan trener jer je vodio timove u Hrvatskoj, Mađarskoj, Albaniji i Moldaviji u više od 350 ligaških i evropskih utakmica.
Do sada ima tri osvojena trofeja u karijeri. Sa Sheriffom je bio prvak i dva puta je osvojio kup Moldavije.

Da li je Zoran Zekić trener koji će vratiti trofeje na Koševo?

Sa Osijekom je 2017. Godine bio nadomak plasmana u grupnu fazu Evropske lige.Zekić je u dvije fantastične utakmice savladao velikana PSV iz Endhovena a onda je zbog gola u gostima ispao od Austrije iz Beča
Zekić je trener koji voli napadaćki nogomet ali I stručnjak koji preferira rad s mladim igraćima kojim se ne libi davati šansu.

Svjestan je da dolazi na klupu gdje nije lako trenirati u posljednje vrijeme,gdje se mnogi treneri nisu zadržavali dugo što je osjetio na svojoj koži I Simon Rožman.Jednostavno navijači se ne zadovoljavaju samo četvrtim mjestom I plasmanom u Evropu,oni žele trofeje kojih nema još od 2021.godine kada je osvojen kup BiH.Direktor Laterme i predsjednik Mirvić najavili su zaokret u narednim sezonama s jasnom porukom da su cilj trofeji I vidjet ćemo hoće li Zoran Zekić sklopiti tim koji će bordo navijačima donijeti naslov prvaka države.

Da li je Zoran Zekić trener koji će vratiti trofeje na Koševo?

Zoran Zekić će biti predstavljen javnosti kao novi trener FK Sarajevo u ponedjeljak 17.juna u 13 sati.