Nakon teškog poraza Hrvatske od Španije na startu Evropskog prvenstva (0:3), oglasio se i selektor Vatrenih Zlatko Dalić.
- Čestitam Španiji na visokoj pobjedi. Naš težak i zaslužen poraz. Bili smo bez energije. Mučili smo se u prvih 15 minuta, onda smo se posložili i preuzeli posjed, pa smo dobili gol, bilo je to zaista loše. Najgore je bilo što smo u nadoknadi prvog poluvremena primili gol nakon kornera, time je utakmica bila gotova, rekao je Dalić i nastavio:

"To je dokaz dekoncentrisanosti i manjka energije. Baš razgovaramo o tome jesmo li gdje pogriješili. Bili smo predaleko od igrača, dali smo im puno vremena i prostora i to nas je kaznilo. Nismo bili dobri, zakazali smo u tom segmentu. Zaslužen poraz. Premalo agresije i duela, djelovali smo nemoćno".
Naglasio je Dalić da njegovu ekipu čeka nova utakmica, koju će Vatreni odigrati 19. juna protiv Albanije.

Dalić: Zaslužen poraz, bili smo bez energije

- Htjeli smo vidjeti Perišića u teškoj utakmici i odmoriti Modrića i Kovačića. Čeka nas nova, puno važnija utakmica, kada smo ovu izgubili. Prelako smo primili golove, pali su iz laganih situacija i naših loših reakcija. S druge strane, nismo mogli zabiti. Nismo se nikako mogli vratiti.
Protiv Albanije idemo na tri boda. Dvije su utakmice do kraja, znamo što je naš cilj. Moramo se fokusirati na to i ići po pobjedu - zaključio je Dalić.