David Beckham (49) pohvalio se na Instagramu kako se posvetio novom hobiju nakon nogometne karijere vrtlarenju. Slavni nogometaš objavio je video u kojem pokazujr kako bere luk.

"Peludna groznica vlada, malo škaklja grlo, ali med će to riješiti. Čini se da će Victoria imati mladi luk za sljedećih nekoliko ručkova i večera", napisao je uz snimku. U jednom momentu u kadar je upala i jedna od njegovih kokoši, a prizor je nasmijao njegove pratitelje.

"Farmer Beckham", "Ovo je video koji nam je trebao", "Sviđa mi se ova Beckhamova faza" i "Ovo bi bio dobar reality show", neki su od komentara ispod videa.

Popularni nogometaš rijetko kada miruje i uvijek je angažovan u nekoliko različitih projekata ili saradnji, a nedavno je, podsjetimo, potpisao i novi dugogodišnji ugovor i to modni.

Saradnju su na svojim Instagram profilima među prvima najavili sam Beckham i izvršni direktor Hugo Bossa, Daniel Grieder, koji ga je nakon što je pogledao film Beckham odlučio angažirati i na taj način dodatno popularizirati brend.

Grieder, koji je fasciniran pričom o nogometnoj legendi i njegovim postignućima, pozvao je Beckhama da se direktno uključi u proces dizajniranja muške odjeće za brend Boss, što je on s oduševljenjem prihvatio.

Prva kolekcija Boss Menswear s njegovim potpisom bit će ona za proljeće i ljeto 2025. godine, dok će se bivši nogometaš pojaviti kao zaštitno lice globalne kampanje za sezonu jesen/zima 2024. Ova najnovija saradnja u nizu mogla bi uistinu biti plodonosna, ako ne i revolucionarna, poznavajući besprijekornu kvalitetu brenda, ali i Beckhamov ukus i stil.

Kada se ne bavi poslom posvećen je porodici, a ponajviše vrijeme voli provoditi sa suprugom Victorijom. Nedavno je gostovao u podcastu SmartLess kojeg vode holivudski glumci Jason Bateman, Sean Haye i Will Arnett i iskreno progovorio o braku s Victorijom i nedavnom Netflixovom dokumentarcu o njegovom životu.

"Victoria i ja ne znamo kako smo preživjeli 27 godina zajedno", iskreno je kazao umirovljeni nogometaš. Nakon svih uspona i padova kroz godine, danas žive pravu porodičnu idilu, što dokazuje i posljednji video Davida u kućnom, farmerskom izdanju s kojim su se njegovi fanovi lako poistovjetili, piše Slobodna Dalmacija.