U Tirani, glavnom gradu Albanije, građani i dalje održavaju proteste na kojima traže ostavku gradonačelnika Eriona Veliaja, snažno osuđujući korupciju u toj opštini, javlja Anadolu.

Učesnici 14. protesta, koji su organizovale opozicione Demokratska partija Albanije (PD) i Slobodarska partija (PL) te nevladine organizacije, okupili su se ispred opštine Tirana.

Demonstranti ponovo tražili ostavku gradonačelnika Tirane Veliaja

Kao i na prethodnim protestima, demonstranti su bacali Molotovljeve koktele, dimne bombe i razne predmete na gradsku vijećnicu, a u jednom momentu je došlo i do sukoba između policije i demonstranata.

Dorjan Teliti, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tirane i predstavnik opozicije, izjavio je da će nastaviti svoju borbu još jače i odlučnije.

-Nastavićemo da pružamo otpor. Niko ne može zaustaviti naše riječi dok se ne založimo za ono što je ispravno - rekao je Teliti.

Demonstranti ponovo tražili ostavku gradonačelnika Tirane Veliaja

Bivši zamjenik PD-a Klevis Balliu također je izjavio da su protest organizovali jer "u Albaniji nema pravde".

Demonstranti, uključujući članove parlamenta iz opozicionih stranaka, tražili su ostavku gradonačelnika Tirane Veliaja te snažno osudili korupciju u toj opštini.

Protesti su počeli krajem marta nakon privođenja bivših opštinskih zvaničnika optuženih za korupciju te "odbijanje da prijave imovinu, skrivanje imovine ili lažno prijavljivanje".

Demonstranti, koji su i ranije održavali proteste, najavili su da će se njihove akcije nastaviti i u narednom periodu.