Fudbalski klub Željezničar će u predstojeću sezonu ući s potpuno novom strukom nakon što je nedavno izabrano i novo rukovodstvo kluba.
Naime, trener kluba s Grbavice bit će Denis Ćorić s kojim je već postignut dogovor te će biti zvanično predstavljen u toku naredne sedmice.

Ćorić na Grbavicu stiže iz redova Posušja kojeg je vodio u 18 utakmica u kojima je ostvario odlične rezultata zbog čega su ga i izabrali za najboljeg trenera Wwin lige BiH.

Trenersku karijeru je počeo u juniorskim kategorijama Širokog Brijega, a 2017. godine je prekomandovan da vodi prvi tim. Kasnije je vodio Posušje i GOŠK, a onda je u januaru ove godine uslijedio i drugi mandat u redovima Posušja.

Nova uprava Željezničara na čelu s predsjednikom Admirom Tunovićem također je postigla dogovor s Elvirom Rahimićem da preuzme funkciju sportskog direktora Plavih.

Proslavljeni bh. reprezentativac je nakon kraja igračke karijere bio angažovan kao asistent trenera u CSKA Moskvi te dva puta u reprezentaciji Bosne i Hercegovine gdje je jedno vrijeme bio i skaut, piše Klix.