Poznata kao najmlađa burek – majstorica u Srbiji, Lena svoje kulinarske sposobnosti prezentuje u pekari 'Tijana' u Obrenovcu (Srbija), nedaleko od Beograda, a ljubav prema kuhanju naslijedila je od oca.

Lena je već s pet godina krenula raditi neka manja peciva, pite je naučila raditi s osam godina, a danas radi sve: pite sa sirom, bureke, kiflice, hrenovke u tijestu… Ipak, najviše voli raditi pitu sa sirom.
- Lena je sama pokazala interes da nauči ovaj posao. Ja sam tu da joj pomognem, da je naučim da bude prava majstorica i da sve zna raditi ručno - kaže njen otac Lovac na ukuse koji ih je došao posjetiti u njihovoj pekari.

Njen otac se ovim poslom bavi već 30 godina, to im je porodični posao, a djeca polako uče uz njega. Po njihovom najstarijem djetetu, Tijani, nazvali su i pekaru, a Lovcu na ukuse pokazali su kako izgleda njihova svakodnevica. S tijestom radi kao od šale. Prvo umijese tijesto, a zatim ga Lenin otac izreže na manje komade kako bi njoj bilo lakše. Lena tijesto formira u kugle, naulji ga i pušta da se odmori, a to će tijesto kasnije koristiti za izradu pite.