Devetogodišnja djevojčica Valeria nestala je u ponedjeljak ujutro na putu do škole u Njemačkoj.

Ova djevojčica, porijeklom Ukrajinka, koja sa majkom živi u Saksoniji, izašla je iz kuće oko 6.50 sati. Obično ide autobusom u školu, ali do škole nije stigla, piše Bild.

Medij je jutros objavio da helikopter kruži iznad Centralne Saksonije u Njemačkoj, a određeni broj policajaca patrolira oko grada Dobelna, koji ima 24.000 stanovnika.
- Trenutno nije poznato da li je bila u autobusu u ponedeljak - rekla je portparolka policije Jana Ulbriht, dodavši da dijete nije bilo na nastavi.

Još je nejasno zašto škola nije digla uzbunu. S obzirom na to da Valeria nije došla kući jučer popodne, njena majka je pozvala policiju.

Ulbriht je za Bild rekla da Valeria nije tipični bjegunac, te da nikada nije pobjegla.

Od ranih večernjih sati, osoblje Hitne pomoći, posada helikoptera i službenici tragaju za djetetom sa psom tragačem, ali curica još nije pronađena.

Policija je sinoć u 23.15 sati raspisala javnu potragu.

Devetogodišnjakinja je visoka je oko 1,40 metara. Ima tamnoplavu kosu srednje dužine. Valeria je na sebi imala ljubičastu majicu, crne farmerke, svijetlo tirkizni sako i tamnoplave cipele do gležnja. Nosila je ružičastu školsku torbu.