Dojučerašnji kapiten FK Velež Denis Zvonić prihvatio je ponudu Upravnog odbora FK Velež da po okončanju svoje fudbalske karijere ostane dijelom veležove crvene porodice, te preuzme novu ulogu – direktora i tako ostane vjeran svom matičnom klubu.U prisustvu zamjenika predsjednika Upravnog odbora FK Velež Admira Rahimića potpisan je ugovor kojim se Denis Zvonić imenuje za novog direktora FK Velež.

Denis Zvonić rođen je 8. februara 1992. godine u Mostaru. Prošao je sve omladinske selekcije FK Velež da bi svoj debi upisao u sezoni 2010/2011. Osim kratkog perioda provedenog u Zvijezdi iz Gradačca, za koju je odigrao 15 mečeva cijelu svoju igračku karijeru posvetio je svom najdražem crvenom dresu.

U svojoj karijeri odigrao je 329 meča u dresu Rođenih te se 34 puta upisao u listu strijelaca.Sada već bivši kapiten Rođenih dva puta je tokom svoje karijere podizao pehar. U sezoni 2018/19 FK Velež je bio prvoplasirani tim Prve lige FBIH, dok je u sezoni 2021/22 podigao pehar pobjednika Kupa BiH.

„Odluka sigurno nije bila laka, ali svidjela mi se vizija i način razmišljanja čelnih ljudi kluba i u razgovoru sa njima, vrlo brzo smo našli zajednički jezik. Ono na čemu ćemo odmah raditi zajedničkim snagama, je dovođenje novog trenera kako bi upravo novi trener vidio s kakvim igračkim kadrom raspolaže i šta nam je dalje raditi“. – poručio je novi direktor FK Velež.

Uloga direktora kluba zasigurno za Zvonića predstavlja novo poglavlje u njegovom životu, označava početak nečeg novog. Iskustvo bivšeg fudbalera Rođenih, kao i znanje te bezgranična ljubav prema klubu biće ključni faktori u njegovom novom poslu.