U kasnim večernjim satima, muškarac po imenu Danijel pretučen je ispred jednog ugostiteljskog objekta u Zvorniku. Incident se dogodio u petak oko 01:30, kada je Danijel Petrović izlazio iz objekta.

Svjedoci su izjavili da je napad bio iznenadan i brutalan. Grupa neidentifikovanih napadača prišla je Danijelu i bez ikakvog upozorenja počela ga fizički napadati. Prolaznici su odmah pozvali hitnu pomoć i policiju, koji su brzo stigli na mjesto događaja.

Danijel je prebačen u UKC Banja Luka, gdje su mu ukazali pomoć zbog povreda zadobijenih u napadu. Prema riječima medicinskog osoblja, zadobio je povrede glave i tijela, ali je trenutno stabilno i izvan životne opasnosti.

-Ja sam bio u svom društvu kada mi je s leđa prišao lik i pozvao me da izađem napolje. Da me navodno zove neki njegov drug, da me pita nešto. Ja sam izašao a druga dvojica su odmah krenuli da me udaraju sa leđa dok nisam pao u nesvjest.

Više se ništa ne sjećam, do buđenja na UKC-u. Pukla mu je lobanja, imam teške tjelesne povrede opasne po život.

Napadnut sam od strane uposlenika MUP-a Srbije Filida Dž. i lokalnog privatnika Stefana S. Kao i treće osobe koja mi je ovo sve namjestila, od ranije presuđeni kriminalac Rašo K.

-Motiv napada, jekla kazala, iz čista mira. Ni sam ne znam zašto – izjavio je Danijel Petrović za portal Crna-Hronika.

Policija je odmah započela istragu i traga za napadačima.

Incident je izazvao zabrinutost među građanima Zvornika, koji su zatečeni nasiljem ispred popularnog mjesta okupljanja.

Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju ovog slučaja.