Pop zvijezda Dua Lipa izjavila da je spremna da podnese napade zbog političkih izjava, jer smatra da je to za "opće dobro" i da je vrijedno rizika.

U intervjuu za Radio Times, 28-godišnja pjevačica je rekla da je pažljivo razmatrala opcije prije nego što je objavila svoje mišljenje, ali da je to učinila jer smatra da je to neophodno.

Pobjednica Gremija je prošlog mjeseca objavila sliku na Instagramu, uz heštag #AllEyesOnRafah, koji je postao popularan nakon bombardovanja grada u Gazi od Izraela.

Napisala je: "Spaljivanje žive djece nikada ne može biti opravdano. Cijeli svijet treba da ustane da zaustavi izraelski genocid. Molim vas, pokažite solidarnost sa Gazom."

Nedavno je spomenuta u izraelskoj drill rap pjesmi koja poziva na nasilje protiv javnih ličnosti koje podržavaju Palestince.

Lipa je rekla za Radio Times:

- Kada govorim o političkim stvarima, višestruko se preispitujem da budem sigurna: „Uredu, ovo je nešto mnogo veće od mene i neophodno je – to je jedini razlog zbog kojeg ovo objavljujem.“ To je moja jedina utjeha u svemu. Uvijek će biti praćeno napadima i mišljenjima drugih, tako da je to velika odluka. Balansiram, jer na kraju krajeva osjećam da je to za opće dobro, pa sam spremna da podnesem taj udar.