Neke od njih uključuju i pojedinačna zastrašivanja, ali i ideju da je Srebrenici promijeni ime, zbog čega smo u večerašnjem izdanju emisije „7PLUS“ razgovarali sa potpredsjednikom bh. entiteta Ćamilom Durakovićem.

- Svjedočimo da su i nove sankcije SAD-a koje su uključile još sedam firmi koje podržavaju mrežu Milorada Dodika, uz napomenu da se na tome neće stati, signal i poruka Miloradu Dodiku da će doći kraj i da njemu i njegovoj politici slijedi krah koliko god on zvučao bahato i to pokušavao negirati. Ipak, ove sankcije urađaju plodom, a nažalost svi ćemo zbog Milorada Dodika i njemu sličnih u Bosni i Hercegovini osjetiti te sankcije i to se već vidi - naglašava na samom početku svoju procjenu nastavka pritiska administracije SAD-a prema Miloradu Dodiku.

Dodaje da akcije po završetku „svesrpskog sabora“ koje su uključile i saradnju policija RS-a i Srbije definitivno predstavljaju demaskiranje Srbije da zvanično stoji iza aktivnosti Milorada Dodika.

Duraković za '7PLUS': "Politika sile je posljedica nervoze Vučića i Dodika"

- Sada definitivno znamo ko stoji iza svega ovoga. Bili smo svjedoci demonstraciji sile neki dan kada je održana policijska vježba u Višegradu na dan stradanja žrtava Višegrada. To daje zastrašujuću poruku dominacije kako političke tako i one silom. Ovom akcijom Dodik najavljuje disciplinske mjere svima onima koji se ne slažu s njegovom politikom i to je nažalost činjenica - naglašava Ćamil Duraković, potpredsjednik bh. entiteta RS koji skreće pažnju na još jedan važan detalj:

- Mislim da se ovdje radi i o nervozi režima kako u RS tako i u Srbiji jer nisu dobili potrebnu masu naroda kako bi se oni krili, a i kako bi se održali na vlasti. Uz opasnost da to zvuči malo naivno, Milorad Dodik ovo koristi u izbornoj godini kako bi pokušao na pojačanoj retorici zadržati glasove na lokalnim izborima, a to je činila i Srbija zbog svojih izbora. To je i posljednji pokušj očuvanja retrogradnih politika koja nas pokušavaju vratiti nazad i drago mi je da je to zapadni svijet konačno uvidio - podsjeća Ćamil Duraković u razgovoru za „7PLUS“.

Pogledajte do kraja ovaj razgovor i saznajte šta potpredsjednik bh. entiteta RS misli o budućem razvoju političke i sigurnosne situacije u Srbiji, BiH i regionu.