Dvije djevojčice su ostale siročad nakon što su im majka i otac umrli od raka u šest dana.

Najdžel Džojs se borio sa tumorom na mozgu, glioblastomom i preminuo je 31. maja.

Njegova supruga Marjan umrla je od raka dojke 6. juna.

Bračni par je svoje dijagnoze dobio prije nekoliko godina. Na žalost, Marjan je završila terapiju zračenjem i činilo se da će sve biti dobro i da raka više nema, ali nakon što je prije tri sedmice imala napade, ljekari su otkrili da se bolest proširila na njen mozak.

Suprug Najdžel i otac djevojčica je pretrpio zdravstvenu krizu krajem maja i smješten je na palijativno zbrinjavanje. Umro je ubrzo kasnije.
Par, koji je živio u Krajstčerču na Novom Zelandu, iza sebe je ostavio dvije kćerke Orijanu (8) i Emili (4).

Sahrana supružnika će se održati na koledžu Sent Endru u Krajstčerču u nedjelju, a već je organizovana akcija prikupljanja sredstava za pomoć djevojčicama.

Porodična prijateljica Anđela Hokins rekla je da je Marjam Džojs bila blage naravi i imala je "ljubaznost koja je uvijek izvlačila ono najbolje u svima".

- Marjan je bila zaista izuzetna osoba koja je ostavila trajan uticaj na one oko sebe. Njeno naslijeđe će živjeti kroz njenu djecu i porodicu i mnoge živote koje je dotakla svojom dobrotom i lijepom prirodom. Neka Marjan i Najdžel počivaju u miru, i neka njihovo sjećanje nastavi da donosi utjehu i inspiraciju svima koji su ih poznavali - rekla je o njima kako prenosi "news.com.au".