Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH koja je počela 18. marta, a prekinuta odmah nakon usvajanja izmijenjenog dnevnog reda, trebala bi biti nastavljena danas.

Sjednica je tada prekinuta zbog nedostatka kvoruma, jer su je napustili delegati iz Kluba bošnjačkog naroda.

Pet delegata iz Kluba bošnjačkog naroda odlučilo je napustiti sjednicu nakon što je sa osam glasova "za", šest "protiv" i bez suzdržanih glasova, u dnevni red uvršteno razmatranje zahtjeva delegata Želimira Neškovića (Klub srpskog naroda) da se Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH razmatra po hitnom postupku.


Džaferović: Ovaj zakon, ako se usvoji, je poguban za Bosnu i Hercegovinu


Predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda Šefik Džaferović je tokom diskusije istaknuo da je ovo zakon koji je duboko protivan Ustavu BiH.
Danas je kazao kako je ovaj zakon, ukliko se usvoji, poguban za Bosnu i Hercegovinu.

-Mi znamo šta znači ne prisustvovati sjednici, ali također znamo kakve opasnosti vrebaju po Bosnu i Hercegovinu ukoliko se i raspravlja, a i ne daj bože usvoji ovaj zakon. To je pogubno za Bosnu i Hercegovinu. Pozivamo Kolegij i ostale delegate da nas podrže da se skine taj zakon s dnevnog reda. Učestvovaćemo na svakoj drugoj ali ne i na ovoj na kojoj je na dnevnom redu ovaj zakon.