Eminem ove nedjelje po 11. put ima singl koji je broj jedan na zvaničnim top listama. U pitanju je njegova nova pjesma "Houdini".

Pjesma je prvi hit sa njegovog novog albuma, „The Death of Slim Shady (Coup de Grace)“, i prvi je reperov hit na vrhu liste od „Godzilla“ iz 2020. godine, piše BBC.

Umjetnik iz Detroita posljednjih godina uglavnom radi duete, ali njegova najnovija pjesma je prvi solo singl broj jedan u posljednjih 19 godina.

Eminem, čije je pravo ime Maršal Maters, najavio je svoj novi album u aprilu, i to u šaljivom stilu.

Objavio je da će se album zvati „The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)“ (u prevodu „Smrt Slim Šejdija – Završni udarac“).

U videu koji podsjeća na emisiju „Neriješene misterije“, preimenovanu u „Detroit Murder Files“, voditelj predstavlja scenu na kojoj je „ubijen reper“.

- Zbog kompleksnih i često kritikovanih rima koje, plavokosi antiheroj poznat kao ‘Slim Shady’ imao je mnogo neprijatelja - kaže voditelj, koji o ovom slučaju ispituje nikog drugog do 50 Cent-a.

Jedan od najprodavanijih izvođača svih vremena, uključen je 2022. u Rokenrol kuću slavnih i osvojio je 15 Gremi nagrada.