Danas je u prostorijama Osnovne škole “Muhsin Rizvić” upriličen svečani ispraćaj povodom odlaska u penziju dugogodišnje učiteljice, Aferdite Topalović. U prisustvu brojnih kolega, učiteljica Topalović ispraćena je uz izraze zahvalnosti i emotivne poruke.

Direktor škole, profesor Zijad Bukvić, istakao je važnost koju je Aferdita imala u školi tokom svoje bogate karijere. „U ime svih zaposlenika, želim izraziti iskrenu zahvalnost učiteljici Aferditi Topalović za sav trud, zalaganje i posvećenost koju je uložila u obrazovanje naših učenika. Sretni smo što je bila dio našeg kolektiva dugi niz godina i sigurno je da će uvijek biti rado viđena u našoj školi. Pamtićemo je kao vrijednu i izuzetnu kolegicu,“ rekao je Bukvić.

Predstavnik sindikalne podružnice, profesor Mirhat Mračkić, također je uputio riječi hvale i zahvalnosti. „Učiteljica Topalović bila je ne samo izuzetna edukatorica, već i osoba koja je uvijek bila spremna pomoći svojim kolegama. Njeno iskustvo i savjeti bili su neprocjenjivi za sve nas. Kolektiv škole Vam želi sretan odlazak u zasluženu penziju,“ izjavio je Mračkić.

Uz suze radosnice, učiteljica Aferdita Topalović zahvalila je svima na podršci tokom njene karijere. „Bilo je pravo zadovoljstvo raditi u ovoj školi i biti dio tima koji se svakodnevno trudi pružiti najbolju moguću edukaciju našim učenicima. Hvala vam svima na lijepim riječima i podršci. Odlazim u penziju s mnogo lijepih uspomena koje ću uvijek nositi sa sobom,“ rekla je Aferdita, piše Mahalla.ba.