Danas je na Starom gradu u Travniku održana konferencija za medije u povodu održavanja manifestacije ''Dani dijaspore općine Travnik'' od 28. jula do 4. augusta 2024. godine.

Prisutnima su se obratili načelnik Općine Travnik dr. sc. Kenan Dautović i bh. muzičke zvijezde koje će nastupiti 3. augusta na stadionu ''Pirota'': Enes Begović, Hari Varešanović i Adi Šoše.

Ovo je treća po redu manifestacija ''Dani dijaspore'', koja će imati bogat program koji uključuje kulturna dešavanja, muzičke nastupe, sportske aktivnosti i privredne susrete.

“Za razliku od prošle godine, program je produžen za dva dana, ali kulminacija, najvažniji događaj je koncert na stadionu 'Pirota'. Imali smo ozbiljan izazov poslije Halida Bešlića i Zdravka Čolića, koga pozvati, a da može napuniti stadion, dati jednu zabavu kakvu mi očekujemo i evo rodila se jedna ideja da napravimo kompilaciju koja je, mislim, fantastična i žanrovski i generacijski. Mislim da nema generacije koja ne sluša nekog od ovih izvođača. Mislim da će Travnik biti pun 3. augusta kao i prethodnih godina“, kazao je načelnik Općine Travnik dr. sc. Kenan Dautović.

Enes Begović, Hari Mata Hari i Adi Šoše najavili spektakl u Travniku

“Meni je zadovoljstvo i čast što ću biti dio kulturnih i muzičkih dešavanja grada Travnika, koji će se dešavati u sklopu ove manifestacije, što ću sa svojim kolegama imati priliku da ugostim ne samo građane Travnika, nego sve naše ljudi koji dokaze iz različitih krajeva BiH i svijeta. Pozivam sve da dođu, bit će spektakularno. Bit će ovo koncert za pamćenje jer svi ćemo se potruditi da to bude nešto drugačije potpuno. Imat ćemo smjenu generacija na sceni pa smjenu bendova, bit će fenomenalno“, kazao je Enes Begović na konferenciji.

Hari Varešanović je istakao da mu je velika čast biti u Travniku, gradu koji je centar kulture u BiH, prema njegovom mišljenju. Raduje se mnogo ovom koncertu jer dugo nije nastupao u Travniku, dok je mladi Adi Šoše sretan jer je Travnik jedan od najljepših gradova u koje je dolazio sa školom i turistički, ali tek sada će imati priliku prvi put nastupiti u ovom gradu kojeg mnogi nazivaju muzejem na otvorenom.


Enes Begović, Hari Mata Hari i Adi Šoše najavili spektakl u Travniku

Prisutni su obećali spektakularnu noć koja neće imati određeno trajanje, nego će se pjevati onoliko koliko publika bude željela.

Ovogodišnji ''Dani dijaspore'' obilovat će bogatim kulturnim, muzičkim, sportskim događajima te svakako i privrednim susretima. Travnik će ugostiti: Harisa Dubicu, Aldina Tucića Tucu, Fahrudina Mujanića, Branka Đurića, Osmana Džihu, koji će tim povodom snimati emisiju “U tuđoj avliji”, Natašu Bartula-Hebert i mnoge druge.

(A.Arifović)