Na veltins Areni u Gelsenkirchenu večeras su se u prvom kolu grupe C Eura sastali Engleska i Srbija. Bio je to duel jednog od najvećih favorita EP-a i reprezentacije koja se na kontinentalnoj smotri pojavljuje prvi put nakon 24 godine.
Pobjednika je odlučio jedan pogodak, a slavili su Englezi.
Gol odluke postignut je u 13. minuti. Strijelac je bio Jude Bellingham koji je pogodio glavom nakon ubačaja.

U 20. minuti odlična šansa za Srbiju. Alexander-Arnold je pogriješio, lopta je stigla do Aleksandra Mitrovića koji jako puca iz prve s desetak metara, ali pokraj stative.
U 25. minuti odlična kontra Engleske. Alexander-Arnold je presjekao Vlahoviću loptu, dodao je za Walkera koji se sjurio prema vratima Srbije, ali je njegov pokušaj dodavanja ili šuta otišao pokraj gola.
U nastavku je Srbija krenula odlučnije. U 53. minuti Vlahović je prošao i odlično ubacio, ali je lopta bila prebrza.
U 59. minuti Mladenović je ubacio, Mitrović i Trippier su bili u duelu, Srbijanac je pao, a Pickford je uhvatio loptu. Igrači Srbije su tražili penal, ali sudija Orsato kaže da nema ništa od toga.

Engleska golom Bellinghama savladala Srbiju

U 77. minuti Bowen je ubacio, Kane skočio i glavom pogodio prečku nakon odbrane Rajkovića.
Pickford je u 82. minuti paradom spasio Englesku. Dušan Vlahović je iz teške pozicije iz okreta sjajno opalio s 18 metara, išlo je to pod prečku, ali golman Engleske je odbranio pa je utakmica završena rezultatom 1:0 za Engleze.
Sastavi:
Srbija: Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Lukić, Gudelj, Kostić – S. Milinković Savić – Vlahović, Mitrović
Engleska: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Trippier, Rice, Alexander-Arnold, Saka, Bellingham, Foden, Kane